Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dog i våldsam helikopterkrasch

Annons

Piloten _ en 42-årig polis _ omkom när en polishelikopter kraschade vid Sisjön i Göteborg. De övriga tre ombord skadades lindrigt. Kraschen var våldsam, och polisens talesman ansåg att det var tur i oturen att någon överlevt.

Haveriet inträffade på förmiddagen när poliserna övade tillsammans med en piket på marken. Skadorna på polishelikoptern tyder på en våldsam krasch. Delar från helikoptervraket låg utspridda över ett stort område.

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg informerade journalister som samlats utanför avspärrningarna.

Den svenska polisen har sju helikoptrar, inklusive olycksmaskinen. De kvarvarande sex står nu på marken. De har inte flygförbud, men enligt föreskrifterna ska de inte användas omedelbart efter ett haveri.

Efter olyckan kallade rikskriminalen in sin krishanteringsgrupp som tar hand om personal och offrens anhöriga.

Haverikommissionen startade utredningen vid lunchtid.

Då hade han själv varit på haveriplatsen och informerat sig. Vraket låg djupt inne i terrängen i ett mycket stort avspärrat område. Pressfotografer som letade sig runt det avspärrade området för att få någon bild av det som hänt hade föga framgång. Vraket låg i en skyttesänka på skjutövningsfältet vid Sisjön, endast delar av den kraschade helikoptern syntes i deras objektiv.

Men Fuxborg ger ändå en indikation på hur våldsam kraschen var.

Han berättar att helikopterkroppen är helt sönderslagen, oigenkännlig.

Enligt en obekräftad uppgift ska vraket ligga ett hundratal meter från själva haveriplatsen. Den tycks ha gått i backen i fart och vobblat vidare några hundra meter.

TT

Mer läsning

Annons