Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En bra partner och ett bra avtal"

Annons

- Det enda fel som begåtts är att vi inte skriftligt sett till att det finns ett uppdrag att gå fram med avtalet med Nautilus, det beklagar jag i dag, säger Ingvar Henriksson som hävdar att han har hela nämnden med på upplägget.

Den 20 december kommer nämnden nu att godkänna avtalet hoppas han.

- Att det saknas politiska beslut beror på att vi inte haft något nämndmöte efter att avtalet blev klart.

- Det här är förankrat i hela nämnden, säger Henriksson.

- Det enda avtal vi ska diskutera i nämnden är serviceavtalet. Hyresavtalet är tekniska kontorets sak.

Ingvar Henriksson uppger att anledningen till att kommunen upphör med gymverksamheten är att den inte bär sig, men han erkänner att det inte fattats något formellt beslut i frågan.

- Det är informerat i hela nämnden så det här vet alla. Nästa nämnd ska vi också fatta beslut om att upphöra med gymverksamheten.

Att det i praktiken handlar om att privatisera det kommunala gymet borde väl ha diskuterats politiskt?

- Men ingen har ju någon annan åsikt, säger Henriksson

Han anser inte heller att affären skulle lämnats ut på anbud.

- Det är bara att läsa anbudsjournalen. Det här handlar om att vi hyr ut lokaler till Nautilus. Det behöver inte gå ut på anbud så jag förstår inte problemet, säger Henriksson, som dock är helt på det klara att med att affären ifrågasätts brett i kommunen.

Håkan Frank, moderaternas ledamot i kultur- och fritidsnämnden säger att han är väl informerad om affären och han gillar av ideologiska skäl att gymet privatiseras.

- I och för sig kanske vi först borde ha fattat ett formellt beslut om att upphöra med verksamheten. Nu blir det likadan verksamhet och det är positivt att det inte blir kommunen som driver den.

- Det finns ingen oenighet i nämnden. Det har inte gjorts någon upphandling och det beror ju på att det är en helt vanlig uthyrning som jag bedömt det.

Frank säger att han över huvud taget inte hört talas om att det fanns andra företag som också var intresserade av gymverksamheten.

- Är man inte först på plan så hamnar man sämre till. nJoy har jag inte hör talas om, säger Håkan Frank, som självkritiskt håller med om att de formella besluten borde ha fattats innan avtalet med Nautilus skrevs under.

- Egentligen så är det väl så att beslutsprocessen ska verka först innan avtalen skrivs, erkänner oppositionens företrädare i nämnden.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons