Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bomb slog ner ...

Annons

Täckta fönster, fräscha rosor vid scenkanten, rejäl ljudanläggning och spotlights som pumpade ljuslågor bakom artisterna. Det var inramningen när skolelever och föräldrar satt och stod överallt i ett sprängfyllt Folkets hus på onsdagen för att se kompisarna i Småstjärnorna 2006.

Det var Nyhammars skola, 4:e-6:e klass, som körde sin variant av tv-programmet. På scenen fick vi bland annat se Pontus Blomgren framföra Deep Purples Smoke on the water med inlevelse, Felicia Wetterskog i fotsid klänning greppa vattenkannan och framträda som di Leva med Vem ska jag tro på?

Celine Dion, Chattanoga, Joan Jett, med flera äntrade scenen. Boney M med låten Ma Baker var sist ut av de tretton bidragen och när pistolviftandet var slut fick två skjutna släpas ut från scenen...

Efter juryns överläggningar stod det klart att alla kom på en hedrande tredje plats, förutom Lina "Joan Jett" Hedberg som blev årets tvåa och vinnare blev Linda Hellstrand i 6:e klass.

Linda satte sig bakom skrivmaskinen och knackade lite innan hos rev av sig kappan och mimade till låten 9 to 5. I kortkort kjol, svart åtsittande dress, burrig blond peruk och rejält tilltagen byst var hon en perfekt Dolly Parton-kopia. Hon lyckades väl som mimande bombnedslag. De vuxna fnittrade förtjust och barnen applåderade hårt.

Förutom att barnen gjorde framträdanden så passade även lärarna på att göra ett inhopp - som pausfåglar. "Dom skämmer ut oss" suckade en pojke högljutt i publiken.

Det var en kyckling som hette Gullefjun... Sjöng en hop lärare och från barnen hördes ett flämtande åååhh, stön... Innan barnen också stämde in i sången. Stämningen var minst sagt härlig.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons