Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bil kommer lastad

Annons

Det var full fart på lastningen och idel glada miner hos arbetsstyrkan.

- Det här är bland det vettigaste jag gjort, hävdade en av deltagarna med övertygelse i rösten. Det känns verkligt fint att hjälpa utsatta människor med det lilla man kan åstadkomma.

EU-projektet med namnet Bortom Barken har pågått sedan första oktober och beräknas avslutas projektet sista januari 2006.

Det är 14 arbetslösa ungdomar, som under ledning av en sextett vuxna, stickat och sytt barnkläder på plats i Morgårdshammars gamla kontor.

Förutom babyutrustningen levereras nu också ett startpaket för trafficingoffer, offer för människohandel som återkommit till sitt hemland helt barskrapade på materiella ting. Här har man fått ekonomisk stöttning av lokala sponsorer.

Kommunen stöttar projektet, dock utan några ekonomiska åtaganden, berättar "Nocke " Eriksson som är projektledare.

- Vi var över till Litauen några stycken i höstas och kunde verkligen konstatera att det finns stora behov, berättar Sonia Bergman. Där borta är det enorma skillnader i ekonomiska villkor och det är skönt att kunna hjälpa till.

Vår kontakt i Litauen, Grazyna, är en fantastisk människa som förmedlar våra gåvor till behövande. Hon går in till hundra procent med sin uppgift att hjälpa behövande.

Både jag själv och Benny Hjelm har varit där och sett hur man har det. Benny ska för resten åka med den här transporten.

2 juni åker vi ner, hela gänget, för att träffa de människor som vi haft förmånen att få hjälpa på det här sättet, berättar Sonia Bergman.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons