Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En anhållen för rån i Täby

Annons

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för delaktighet i rånet mot en värdetransport i Täby på onsdagen. Mannen är misstänkt för grovt rån och mordförsök mot de poliser som besköts under rånarjakten i Solna.

Om hans kumpan fortfarande befinner sig i Stockholmstrakten vill polisen inte svara på. Men en stor polisinsats spanar efter honom. Om fler personer var inblandade i rånet vill polisen inte svara på.

Det var vid 13.30-tiden som en kvinnlig väktare rånades på två värdeväskor av två män. Rånarna flydde sedan söderut i riktning mot Solna.

I korsningen Sjövägen/Råstavägen blev rånarna upphunna av polis och avlossade flera skott mot polisbilen. De lämnade sedan sin bil på Östervägen i Solna och fortsatte flykten till fots.

De två män som misstänks för värderånet är båda "Västerortskillar" uppger en källa inom polisen för TT.

Den drygt 30-årige man som gav upp i morse har sina rötter i Solna. Han betecknas som "hyfsat okänd" av polisen sedan tidigare, men har "varit med på ett par hörn".

Den man som fortfarande är på fri fot kommer från Spånga och är "ordentligt känd" av polisen sedan barnsben. Han har även tidigare gjort sig skyldig till rån.

De senaste åren har värderånen ökat under perioden inför sommaren efter att ha legat lägre under vinter och förvår.

Trottoarrån, som det i Täby, utgör mer än hälften av alla värdetransportrån. De kräver mindre planering och folk än rån mot värdetransportbilar och depåer. I allmänhet rör det sig om två till tre gärningsmän.

Att rånarna i Solna sköt mot polis betecknar han som oerhört ovanligt.

TT

Mer läsning

Annons