Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En anhållen för polisskott i Malmö

Annons

En person anhölls på lördagseftermiddagen misstänkt för inblandning i lördagsmorgonens skottlossning mot polis i centrala Malmö.

Två civila poliser möttes av skott vid en kontroll _ och svarade med att skjuta skarpt.

Under lördagen har polisen ägnat sig åt intensiv spaning efter gärningsmännen och flera vittnen har förhörts. En av de förhörda var den person som nu anhållits.

En teknisk undersökning av platsen har genomförts och en del fynd säkrats, bland annat en trafikskylt som blivit skjuten på.

Polisen har sannolikt hittat den bil som de misstänkta gärningsmännen färdades i. Bilen är mörk och har skottskador i fönsterrutan. Polisen söker också efter en röd bil som stod bakom den misstänkta bilen under skottlossningen och som hastigt lämnade platsen i motsatt körriktning.

Skottlossningen inträffade vid tvåtiden på natten. Poliserna, som satt i en bil i en trafikkö, blev vittnen till att en eller flera personer sköt mot en skylt nära Malmö latinskola vid Amiralsgatan/Drottninggatan. När poliserna klev ur bilen blev de beskjutna. Ingen av dem skadades.

Poliserna besvarade eldgivningen och träffade förövarnas bil i höger framruta. Om gärningsmännen skadades är okänt. De är misstänkta för mordförsök, olaga hot, skadegörelse, vapenbrott och framkallande av fara för annan.

TT

Mer läsning

Annons