Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvis återuppstod - på Järnamål

Annons

Till det klassiska Elvis-introt och omgärdad av rök och blinkande ljus intog rockkungen scenen för sitt första framträdande på lördagskvällen. Orkestern stampade igång Tutti Frutti och det var först då som misstankarna väcktes om att allt inte stod rätt till.

Inte sjunger väl Elvis på Järnamål? Och inte brukar han ha Bertil Ferneborg på bas heller? ...Järnamålä hä e role, Järnamålä hä e role, a la ba beloba bä lap bam bo, gastade den falske Elviskopian som trots ett ihärdigt Elvis-juckande påminde mer om Järnatvillingarna Alfred och Sigfrid än om den hädangångne rockkungen. Misstankarna kunde snart riktas mot en viss Hasse Ström och snart kunde misstankarna också bekräftas.

- Jag och Putte Ström har översatt några Elvislåtar till Järnamål tidigare och det har blivit mycket uppskattat, berättar Hasse efter demaskeringen.

Varför inte en hel Elvisshow på Järnamål? tänkte de två kusinerna och började smida planer på en storslagen show i bästa Las Vegas-stil.

Utöver Hasse och Putte bestod kompbandet av Kenneth Windahl på gitarr, Anna-Karin Perols-Nilsson på klaviatur, Mor Pontus Nilsson på batteri och Bertil Ferneborg på bas. Hela 20 klassiska Elvisnummer hade fått ny text på Järnamål. King Creole blev Nisse Åhl, och Moody Blue blev Morbybo.

- Putte har skrivit texterna som verkligen är jordnära och mustiga, säger Hasse som vill slå ett slag för Järnamålet som riskerar att försvinna

- Visst är det viktigt att kunna prata svenska när det behövs men vi måste också vara rädda om vår dialekt, menar han.

Drygt 170 personer kom för att se den återuppståndne rockkungens två shower som arrangerades av Järna teater.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons