Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elverket ökade med 50 procent

Annons

Efter bokslutsdispositioner och skatt blev 2004 års vinst 2,8 miljoner, vilket är 500000 kronor mer än under föregående år.

Vid stämman redovisades också energiomsättningen, som under förra året var 105 gigawattimmar.

Företagets vd Birger Mossberg konstaterar att kundantalet är stabilt och ligger på cirka 5 600.

- Eftersom vi är ett nätbolag är det inte särskilt många nya kunder som tillkommer och inte heller något större antal som vi tappar, förklarar han.

Under stämman - som hölls i Gagnefs församlingshem - berättade Birger Mossberg bland annat att elverkets verksamhet under senare tid kretsat en hel del kring ett optokabelprojekt. Det inleddes i maj förra året och slutfördes under mars i år. Under den tiden har omkring 33 kilometer optokabel lagts ned i den östra delen av kommunen plus i Djura och Ål-Kilen, som båda ligger i Leksands kommun, men inom Gagnefs Elverks distributionsområde.

Birger Mossberg informerade också stämmodeltagarna om Dalanät. En utredning har under ett år pågått om sammanslagningar av flera nätbolag till ett enda större. Förhandlingarna har dock strandat och det tänkta bolaget är tills vidare vilande.

I styrelsen byttes en ledamot ut. Det var Lars-Erik Ström, som på egen begäran lämnade sitt uppdrag. Han ersätts av Bengt Rosén. Övriga i styrelsen är Göran Pers, ordförande, Gunnar Östberg, Anders Ahlgren och Åke Svahn.

Stämman beslutade också att avskaffa suppleanterna. För att styrelsen ska vara beslutmässig, krävs att tre av de fem ordinarie ledamöterna deltar.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons