Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elof Roos ny landshövding?

Annons

Svar till Elof Roos,

den 9 december:

Skribenten Elof Roos framstår alltmer som ett slags vice ledarskribent i husorganet Falu Kuriren. Nästan dagligen kan allmänheten ta del av hans synpunkter i snart sagt alla aktuella samhällsfrågor. I och för sig kan det väl ses som utmärkt att en vänsterinriktad skribent som Roos kommer till tals, utgörande motvikt mot liberala eller eljest i tidningen oftast borgerligt grundade värderingar.

Dock blir det tröttsamt i längden med Roos alla besserwiesserbetonade inlägg.

Utöver annat har det visat sig att Roos har ett särdeles ont öga till kommunalrådet Jonny Jones i Rättvik. Tidigare har han funnit Jones diktatorisk, på grund av kommunalrådets positiva inställning till en folkomröstning i vargfrågan.

Senaste exemplet är där Roos helt frankt påstår, att orsaken till Jonny Jones förslag om en bantad kommunal organisation i Rättvik består i att han själv vill skaffa sig större makt.

Inte tal om några kommunalekonomiska skäl där inte! Ett är säkert. I besittning av en sådan oöverträffad och imponerande analysförmåga och en klarsynthet, som vida överglänser de flesta andras, framstår Roos i vart fall som den utan egentlig konkurrens hetaste och bäst lämpade kandidaten när det gäller posten som ny landshövding i länet. Några rådgivare behövs inte.

Därför bör samtidigt ledamöter i länsstyrelsens styrelse entledigas, till båtnad för alla oss skattebetalare.

LARS T OSCARSON RÄTTVIKARE I FÖRSKINGRINGEN

Mer läsning

Annons