Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellevio fryser elnätspriserna i Dalarna

Elbolaget Ellevio har beslutat att frysa elnätspriserna för sina kunder i Dalarna fram till år 2020.

Annons

Ellevio skriver i ett pressmeddelande att det i dag är stor skillnad i elpriserna mellan stad och landsbygd, och att Ellevio i flera år drivit frågan om att slå ihop sina prisområden och därmed kunna jämna ut prisskillnader. Någonting som man nu kan göra, efter ett beslut från Energimarknadsinspektionen.

– Det här är första steget av flera. När vi är klara med utjämningen kommer våra elnätspriser att ligga på ett genomsnitt för hela landet, säger David Bjurhall, utvecklingsansvarig på Ellevio, i pressmeddelandet.

Företaget slår nu ihop tre områden till ett. Det handlar om Västra Svealand-Västergötland, Dalarna-Södra Norrland samt Stockholmsom slås ihop. För Dalarnas är planen att priserna ska lämnas oförändrade fram till 2020.

– Jag tycker att prisutjämning är en rimlig utveckling, så fungerar mycket annat i samhället. Du betalar exempelvis inte olika mycket för mobiltelefoni beroende på vart i landet du bor, säger David Bjurhall i pressmeddelandet.

Ellevio har cirka 35 000 kunder i Dalarna. De finns i Gagnef, Leksand, Ludvika, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalen. Bolagets plan är att fram till 2019 satsa 600 miljoner på att modernisera och vädersäkra elnätet i länet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons