Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitidrottsman kan få fängelse

Annons

Den före detta elitidrottsmannen från Dalarna som i början av året dömdes till skyddstillsyn för bland annat narkotikabrott riskerar att få skyddstillsynen förvandlad till ett fängelsestraff. Det uppger Sveriges radio Dalarna.

Tingsrättens dom innebar att han skulle underkasta sig behandling för sitt drogmissbruk. Men idrottsmannen har inte skött sig. Han har därför omhändertagits.

I dag är det en muntlig förhandling i Falu tingsrätt om skyddstillsynen ska undanröjas.

Uppåt för

småföretag

u Landets småföretag upplever en stark konjunktur och många av dem kommer att öka sina investeringar det närmaste året, bedömer företaget Almis konsulter i den senaste barometern från företaget.

Två av tre konsulter bedömer att småföretagskonjunkturen förbättrats det senaste halvåret och att den nu är starkare än för ett år sedan. Småföretagens investeringar kommer att öka under det kommande året, enligt sju av tio av affärskonsulterna.

Viljan att anställa är det dock sämre beställt med:

"Konjunkturbilden för små företag ser fortfarande positiv ut och man vill investera. Däremot är man fortfarande mycket försiktig att anställa, vilket vi förra hösten trodde skulle lätta", skriver Almis koncernchef Göran Lundwall i en kommentar till barometern.

Utvecklingen går dock åt olika håll i olika län. I hälften av länen bedömer konsulterna att konjunkturen har varit stark. Särskilt starka värden uppvisar Kronoberg, Sörmland, Dalarna och Norrbotten. Alla tre storstadslän har också höga värden.

En mer dämpad konjunkturutveckling uppvisar Gotland och Örebro län.

Almis barometer genomfördes under april och innehåller frågor till cirka 300 affärsutvecklare i Almikoncernens 21 dotterbolag. Varje konsult har minst 50 pågående företagskontakter var. (TT)

Kontaktproblem i kommunhuset

TT

Mer läsning

Annons