Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin tog hem priset

Annons

Skinnarpriset är på 10 000 kronor till vinnaren och de övriga tävlande får dela på 5 000 kronor.

Det var Skinnfolket, Malungsföretag som arbetar med skinn, som instiftade priset 1996 då föreningen bildades. Erik Jernberg och Yvonne Hedgren, representanter från Skinnfolket, delade ut priset på Brusgårdens scen vid Orrskogen.

- Jag är överlycklig för det här priset. När kuvertet öppnades och det visade sig att det var jag som vann kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, säger en både rörd Elin Ringqvist.

Och hon hade mycket att fira. Utöver att hon tilldelades det ärofyllda Skinnarpriset har hon också fått arbete vid skinnavdelningen på NK. I dagarna fick hon dessutom besked om att hon fått en lägenhet i Stockholm.

- Det har varit några fantastiska dagar men att just jag skulle få det här priset slår ut allt annat, säger Elin Ringqvist som berättar att hon trivts mycket bra i Malung och att hon också fått många vänner i bygden.

- Och en finare avslutning på mitt studieår kunde man inte få. Jag har inte bestämt vad jag skall göra med pengarna. Kanske satsar jag på fortsatt utbildning inom design eller också tar jag körkort, säger Elin Ringqvist.

I juryns motiverng heter det bland annat. "Eleven har med känsla och djärvhet lyckats sammanföra det enkla med det effektfulla, i en modern design som spräcker gränserna för det omöjliga.

Eleven utmanar och balanserar det svenska folkhemmet med en stor portion mod, nytänkande och kreativitet.

Röda stugor och vita knutar har aldrig varit fel. Och priset gick därför till Elin Ringqvist kollektion Idyll".

Det vinnande bidraget var en röd kavaj i skinn med smock och en vit kjol i skinn.

Sammanlagt kandiderade till Skinnarpriset och enligt Skinnfolkets representanter har kvalitén bland de tävlande aldrig varit bättre än i år.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons