Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevmusikal får ruskigt bra betyg

Annons

Musik- och dansskolan producerar Shamran, som är något av ett examensprov för avgångseleverna vid Djuråsskolans musiklinje.

-I år är det ungefär dubbelt så många elever som tidigare år och det ställer stora krav på både eleverna och koreografen och regissören Stina-Kari Axelsson, säger Anders Soldh, som är ansvarig för musiklinjen, men också kapellmästare för tolvmannabandet i orkesterdiket.

Eleverna har tagit ett stort ansvar för uppsättningen, både på och bakom scenen.

-Det här är ett stort och krävande projekt, men det ska det också vara med tanke på att de flesta av eleverna i år gör sitt sjätte år i en musikklass.

Eleverna har jobbat med uppsättningen sedan i höstas och kört riktigt hårt under de två senaste veckorna, då de fått vara lediga från övrig undervisning för att kunna koncentrera sig på Shamran.

Det är en relativt ny musikal och det är blott andra gången den spelas i Sverige. I original var den tre timmar och Stina-Kari och Anders har bearbetat den för att anpassa den till skolformat.

Utöver de offentliga föreställningarna ses musikalen av elever från stora delar av kommunen samt från Insjön och Leksand. Eftersom handlingen till viss del är ruggig -här finns rollgestalter som Döden och trollpackor -har de ansvariga valt att avdramatisera handlingen genom att efter föreställningarna låta aktörerna träffa och samtala med de yngre besökarna.

-Det har fallit mycket väl ut och gensvaret från musikalbesökarna har varit fantastiskt. Jag är övertygad om att projektet gett eleverna kunskaper och upplevelser som de kommer att bära med sig genom livet, säger Anders Soldh och öser beröm över sina adepter.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons