Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever tackar för sig

Annons

Den 20:e maj genomför en grupp ungdomar en "sprakande show" i Lindberghallen i Djurås.

Egentligen sjunger de Musik- & dansskolans lov.

-Genom showen vill vi visa beslutsfattare och kommuninvånare hur mycket skolan betyder och vad den gett oss i form av kunskaper och scenvana, säger Paola.

Redan för ett år sedan började hon och Frida att diskutera möjligheterna att sätta upp en dans- och sångshow. I höstas samlade de några av skolans tidigare och nuvarande elever och drog upp riktlinjerna för en föreställning.

-Sedan årsskiftet har vi skapat danser och övat, berättar Frida, som går musikalteaterlinjen vid Hammargymnasiet i Sandviken.

Hon siktar på att bli danspedagog -och på att även i framtiden sätta upp shower. Paola är redan pedagog och arbetar som lärare inom grundskolan i Gagnefs kommun. Flera av de andra i ensemblen går också musikalteaterlinjen i Sandviken.

Totalt deltar åtta dansare och sex musiker -varav fem till vardags spelar i bandet Pool -i showen, som omfattar ett 20-tal nummer.

-Det blir ett blandat innehåll och på danssidan blir det exempelvis jazz, modern dans, step, street och balett, berättar Frida.

-För oss har musik- och dansundervisningen varit mycket betydelsefull, ett värdefullt komplement till den övriga skolundervisningen. Den har lärt oss att framträda inför publik, att ta ansvar och att samarbeta med andra personer, både stora och små. Dessutom och inte minst har undervisningen varit ett nöje, som gett oss ett bra fritidsintresse och kommer att vara oss till glädje under resten av våra liv, förklarar Paola.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons