Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever har tröttnat på vanvården

Annons

Förfallet av Maserhallen är idag så utbrett att elevrådet vid Soltorgsgymnasiet genomfört en särskild enkät bland eleverna.

- Samtliga klasser tyckte förhållandena var bedrövliga och vissa omklädningsrum vägrar man att använda, berättar elev-rådets ordförande Anja Eriksson.

Maserhallen är en viktig arbetsplats för cirka 2000 gymnasie- och högstadieelever då det är där de ska ha sin idrottsundervisning. Elevernas arbetsmiljö är dock under all kritik.

Smutsiga och ostädade omklädningsrum, dåligt fungerande duschar, ohygieniska gymnastikmattor och trasiga hårtorkar är bara några exempel på brister som kommit fram i den undersökning som elevrådet vid Soltorgsgymnasiet nyligen genomfört angående bristerna vid Maserhallen.

- Samtliga klasser deltog i enkäten och alla hade klagomål, berättar Anja Eriksson som upplever omklädningsrummen som ett stort problem.

- Förutom att de är äckliga och ostädade så fungerar ju duscharna väldigt dåligt och nästan jämt får vi duscha i kallvatten. Det finns helt enkelt ingen trivsel alls, säger hon.

Samma åsikt har klasskamraten Ellen Bohlin.

- Lamporna på toaletterna är trasiga, hårtorkarna fungerar inte och så har det varit i alla de tre år jag haft idrott här i Maserhallen. Dessutom så är de gymnastik-mattor vi använder alldeles svarta av smuts och gammalt hårfett och det är äckligt att använda dem, säger Ellen.

Detta sammantaget gör att eleverna tappat intresset för idrottslektionerna.

- Det blir ju så. Man vill ju inte bli svettig eftersom man inte kan duscha ordentligt efteråt. Vi vill ju inte gå omkring och lukta svett en hel dag i skolan, säger Ellen och Anja.

Elevrådet kommer nu att sammanställa resultatet av enkäten om Maserhallen och lämna över den till de som bestämmer.

- Vi får se om det hjälper, men något måste ju göras, avslutar Anja Eriksson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons