Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev vilse - utan att någon brydde sig

Annons

I onsdags hade Britsarvsskolan en friluftsdag. Högstadieeleverna fick välja mellan olika aktiviteter. Bara tre valde orientering.

-Vi hade tre personal uppe vid Stångtjärn, men de var tillsammans med de 47 eleverna som fiskade, säger rektorn Per Gilén.

Han berättar att personalen inte räckte för att hålla koll på eleverna som gav sig ut med karta och kompass i skogen. Lärarna hade också klargjort för eleverna att de var ute på eget ansvar i skogen.

-Jag är väldigt förvånad över det, han var helt ensam i ett stort område och ovan vid att använda karta, säger pappan som fick hämta sin son vid halv femtiden på eftermiddagen.

Lyckligtvis hade sonen lånat med sig en mobiltelefon, så han kunde ringa. När pappan kom med bil hade han också hittat ut till en väg.

-Nu var det ju ingen fara, men jag trodde inte min ögon och öron när jag insåg att ingen prickade av barnen, säger pappan.

Sedan tidningen varit i kontakt med rektorn så pratade han med pappan i går.

- Jag tycker att vi rett ut det nu. Jag håller med pappan om att vi borde haft koll på eleverna. Vi får sköta det bättre till nästa år, säger Per Gilén.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons