Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldsjälen Ingvar Henriksson

Annons

En av dem är kultur- och fritidsnämndens ordförande Ingvar Henriksson.

Dessa människor är beredda att jobba för att förverkliga sina idéer och drömmar. Det är sådana människor som vi kallar för eldsjälar.

Eftersom att jag och min familj bor i Ludvika så följer jag med intresse det som händer i Ludvika kommun.

Om jag summerar det positiva som hänt inom fritid- och kultursektorn (utan djupare analys) så kan vi se att följande har förverkligats:

* rackethall

* fotbollshall inomhus

* ungdomens hus

* skateboardhall

* ny friidrottsarena

* härliga cykelvägar

* uppfräschat Folkets hus

* ny biograf

* påbörjad byggnation av ett mindre äventyrsbad.

Vad är det som gör att vissa människor ägnar mycket tid och kraft för att utveckla olika områden och göra sin kommun attraktiv? Eftersom jag har 17 års erfarenhet inom fritidssektorn så törs jag faktiskt uttala mig: det är en personlig läggning hos vissa att förverkliga det andra pratar om, eller faktiskt, gnäller om!. Det är människor som vill gå från ord till handling.

Alla som gillar idrott vet att det finns regler som ska följas. Alla som är insatta i den kommunala verksamheten vet att den styrs bland annat av kommunallagen. Inför stundande fotbolls-VM så ber vi knappast att spelaren som bryter mot reglerna att "hoppa av" eller "åka hem" - utan vi ser gärna att personen bättrar sig och att "lagkaptenen" coachar laget lite bättre.

Jag har haft och har förmånen att få jobba med Ingvar Henriksson. För mig är Ingvar Henriksson en person som ägnar mycket kraft och vilja att göra Ludvika kommun till en attraktiv plats. Vad är det som gör att många (även jag) tagit det personliga beslutet att köpa ett årskort på Nautilus? Jo, det är ganska enkelt för att deras koncept attraherar väldigt många motionärer och det är ett stort lyft för Sporthallen i Ludvika.

Mitt enkla råd till er som sitter i beslutande position, politiskt eller chefsnivå, anslut er till människor som vill förverkliga kommuninnevånarnas behov och drömmar. Använd all er kraft och tid till att delta i utvecklingsdiskussioner och tillåt er själva att stödja andras idéer som är till nytta och gagn för kommunen. Ni som har kunskap om regelsystem och lagverk, sitt inte tysta och overksamma utan var med och matcha in dessa frågor så kommer resultatet att bli ännu positivare.

PETER HOXELL

DALARNAS IDROTTSFÖRBUND

Mer läsning

Annons