Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Eldshow" på Moskvaklubb dödade tio

Annons

Tio människor omkom och fyra skadades i en nattklubbsbrand i Moskva vid tretiden natten till söndagen.

De tio dog av rökförgiftning. Ytterligare fyra rapporterades vara rökförgiftade och intagna på sjukhus. Bland de omkomna var en bulgarisk medborgare, meddelade åklagarämbetet i Moskva, som utreder om nattklubben brutit mot brandsäkerhetsreglerna.

Orsaken till olyckan var en "eldshow", sade en talesman för nödsituationsdepartementet.

En 20-årig bartender berättade för räddningsarbetarna att elden utbröt när en servitör satte igång en uppvisning med brinnande sprit.

Servitörens kläder fattade eld och sedan spred sig elden till en femlitersdunk med sprit. Därefter började scenen brinna, berättade bartendern enligt Interfax.

Det tog drygt en timme att släcka branden, meddelade brandförsvaret. Nattklubben var inhyst i Lenkomteatern nära Pusjkintorget i centrala Moskva.

Omkring 150 gäster evakuerades.

Det var den tredje uppseendeväckande branden i Ryssland på kort tid. I tisdags omkom 62 människor i en brand på ett ålderdomshem i Kubanområdet i södra Ryssland. Där var en nödutgång låst. En annan brand i början av mars i ett tvåvåningshus i staden Ivanovo krävde sex dödsoffer. De båda eldsvådorna har orsakat en debatt om rysk brandsäkerhet.

TT

Mer läsning

Annons