Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekströms adjö till fansen – kör ett avskedsrace: "Ville säga hej då på ett speciellt sätt"

Mattias Ekströms DTM-fans får en sista chans att se honom på banan.
I helgen, i tyska Hockenheim, kommer han att köra sitt avskedsrace.
– Det är fantastiskt att Audi gör det här möjligt för mig, säger Ekström.

Annons
Foto: Lars I Eriksson

Efter sjutton säsonger, 23 segrar och två titlar valde Avestasonen Mattias Ekström att avsluta sin DTM-karriär och helhjärtat satsa på VM i rallycross.

Men till helgen kommer Audi-föraren att göra en kort comeback i DTM-serien – i tyska Hockenheim kommer han att köra sitt avskedsrace.

– När Mattias bestämde sig för att avsluta sin DTM-karriär, så berättade han att han ville säga hej då till sina fans på ett speciellt sätt. Det var på den vägen som idén om den här helgen föddes. Jag tror att för honom och fansen, samt sporten så är underbart att han kommer till start på säsongspremiären i Hockenheim, säger Dieter Gass, motorsportchef Audi i ett pressmeddelande.

– Jag kanske kommer att skriva fler autografer, den här helgen, än vad jag i vanliga fall gör under en hel säsong, men det gör jag med glädje. Det är fantastiskt att Audi gör det här möjligt för mig. Efter sjutton år, så var det ett troligt tufft att beslutet att sluta med DTM. Dagen det blev offentligt var den mest känslosamma dagen i min karriär. Jag tror att det kommer att bli mycket gåshud på Hockenheim och jag är väldigt förväntansfull, säger Ekström.

Mer läsning

Annons