Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekomuseum Bergslagen får ny verksamhetschef: "Hon har en gedigen erfarenhet"

Ekomuseum Bergslagen, som finns i bland annat Ludvika och Smedjebackens kommun, får en ny verksamhetschef.
Valet föll på Malin Andersson som de senaste sex åren arbetat som verksamhetsledare på Fagersta Västanfors hembygdsgård.

Annons
Malin Andersson vid Slussen i Västanfors. Den 1 september blir Malin ny verksamhetschef för Ekomuseum Bergslagen, som bland annat finns i Ludvika och Smedjebackens kommun.  Foto: Ekomuseum Bergslagen

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

I fredags beslutade styrelsen för Ekomuseum Bergslagen om vem som ska bli ny verksamhetschef. Styrelsens val föll på Malin Andersson. Ekomuseum Bergslagen är ett nätverk av cirka 60 olika platser att besöka, alla på temat industrihistoria. Det handlar om ett 20 mil långt område från Grangärde Finnmark i Dalarna till Mälardalen i Västmanland.

Läs även: Ekomuseum bjuder in till Järnrutten igen

Den nuvarande verksamhetschefen Anna Falkengren skriver i ett pressmeddelande att Malin Andersson de senaste sex åren har arbetat som verksamhetsledare på Fagersta Västanfors hembygdsgård och före det hade eget företag inom kultur och turism.

"Hon har en gedigen erfarenhet från olika besöksmål i ekomuseet, speciellt som guide vid Oljeön och Världsarvet Engelsbergs bruk samt många års arbete med turistinformation, främst genom Fagersta Turism. Genom dessa arbeten har hon fått ett brett kontaktnät inom kulturområdet", skriver Anna Falkengren.

Dessutom är Malin Andersson en av skribenterna i Ekomuseets bok Järnladies där hon fördjupar berättelserna om kvinnorna på bruket. "Ekomuseets utveckling har hon följt sedan 1990-talet då hon gick en Bergslagsutbildning om traktens historia och blev Ekomusei-guide. De senaste åren har hon även varit delaktig i ekomuseets samarbetsgrupp för föreningar, det så kallade ekorådet", skriver Anna Falkensgren i pressmeddelandet.

Den 1 september kommer Malin Andersson att tillträda sin nya tjänst, i samband med att Anna Falkengren går i pension.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons