Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyst spritsmugglare greps

Annons

Han häktades i sin frånvaro av Falu tingsrätt för tre år sedan. Nu har den 33-årige spritsmugglaren som varit internationellt efterlyst gripits av polis i Thailand. Nu väntar rättegång och krav på 8,8 miljoner kronor i spritskatt till staten.

33-åringen från Gästrikland in-gick i en smugglarliga som hade 12000 liter 96-procentig sprit i sitt lager på ett nedlagt industriområde i Avesta när polisen slog till våren 2003.

En då 49-årig man från Krylbo som hyrde lagerlokalen dömdes av Falu tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader för grov olovlig befattning med smuggelgods.

Samtidigt dömdes en 27-årig man från Sandviken som tappade spriten på flaskor och satte på etiketterna i ett hus i Årsunda. Spriten såldes sedan till krogar och privatpersoner i Dalarna, Gästrikland och Norge.

Den gripne 33-åringen flydde till Thailand. Han häktades i sin frånvaro av Falu tingsrätt som även dömde ut en kvarstad på 8,8 miljoner för värdet på smuggelspriten. En summa som i praktiken gäller skattebrott.

- Jag kan bekräfta att det är den man som är häktad i sin frånvaro av Falu tingsrätt som har gripits, säger kammaråklagare Margaretha Lidman Ling vid Internationella åklagarkammaren i Uppsala.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons