Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat vägbygge igång

Annons

Efter nära två månaders försening har nu arbetena med riksväg 70 norr om Bunkris inletts.

Under den här veckan har en bulldozer och en grävmaskin skalat bort jorden på sidan om vägbanan så det nu går att ana hur mycket bättre vägen ska bli.

Det var många som var oroade när starten av vägarbetet sköts upp. Skulle den så slitna, smala och krokiga vägsträckan inte få den utlovade upprustningen?

- Det handlade om att det kom att bli för stora massor som blev över, förklarar Bror Hampus på NCC förseningen.

Den felräkning som skett av massorna kommer dock varken att fördyra eller försena projektet med upprustningen av tolv kilometer väg norr om Bunkris.

- Vi kommer att använda de extra massorna för att göra en mjukare profil, förklarar Bror Hampus vidare.

Förseningen innebär också en positiv nyhet.

- Nu kommer vi under sommaren fram till och med semestermånaden att jobba vid sidan av vägbanan. Det innebär att vi först efter semestern kommer att gå in och börja riva upp asfalten, förklarar Bror Hampus.

Sedan är det meningen att den första etappen av de tre planerade ska vara klar till nästa sommar.

Vad som händer med de återstående etapperna är dock ett frågetecken. I nuläget ser det ut att dröja två,tre år innan nästa etapp kan påbörjas. Det beror på vinterns storm Gudrun som även drabbade Vägverket med stora skador som nu har fått förtur.

Det näringsliv som i samarbete med kommunen sett till att etapp ett av upprustningen av riksväg 70 kunde inledas redan i år, får nu åter inledda arbetet med att påtala värdet av att etapperna görs direkt efter varandra.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons