Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter oss...

Annons

Jag läser en ledare av en besserwisser och världsförbättrare som ondgör sig över Kinas ett-barnspolitik. Och därmed, givetvis, bristen på demokrati och mänskliga rättigheter.

Jomenvisst. Men nu finnes väl närmare 1,5 miljarder kineser. Huru många önskas? Fem miljarder? Ännu flera?

Om nu sanningen tillåts komma fram, så är Kinas ett-barnspolitik ett föredöme, något som alla länder borde följa.

Nu finns cirka sex miljarder människor på denna arma jord. Redan nu finns fler människor än jorden långsiktigt förmår att bära, åtminstone om dessa miljarder ska förunnas ett ut-

härdligt liv.

Moder Jords nödsignaler blir alltmera hjärtskärande, men mänskligheten lyssnar icke. Liksom förhandlar, dagtingar, med Moder Jord: Lite till tål du väl (för fan!), och så lite till, och...

Det slutar förmodligen med att mänskligheten (skapelsens krona) förstör livsbetingelserna för sig själv och resten av skapelsen. Möjligtvis överlever några bakterier, så evolutionen får en ny chans.

Men Sverige, denna moraliska stormakt. Varför inte visa vägen, föregå med gott exempel?

Ett tips till miljöpartiet, som ger er en unik möjlighet att göra skäl för namnet. Kräv att Sverige, på sikt, halverar sin befolkning.

Uppmuntra ekonomiskt ett-barnspolitik. Om valet står mellan hundraprocentig demokrati och mänsklighetens förintelse borde väl valet vara lätt?

Borde... Men sannolikt, efter oss syndafloden? Eller, kanske mera troligt, värmedöden?

KALLE

Mer läsning

Annons