Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter fem års kamp fick trakasserad familj rätt

Annons

Familjen ansåg att föreningen inte gjort tillräckligt för att få bukt med de trakasserier som familjen blivit utsatt för under närmare två års tid. Tingsrätten konstaterade att det varit frågan om omfattande trakasserier i form av obscena gester, okvädningsord och hotfullt beteende. Kvinnan i familjen tvingades stundtals till sjukskrivning.

Tingsrättens dom blev en hyresnedsättning med 16 475 kronor. Vidare dömdes bostadsrättsföreningen att erlägga 34 532 kronor till kvinnan i skadestånd för långvarigt lidande. Mannen och de två barnen tilldömdes 5 000 kronor vardera.

Föreningen ska även ersätta samtliga rättegångskostnader som år 2000 uppgick till drygt 72 000 kronor.

Föreningen överklagade domen till Svea hovrätt som avskrev skadestånd och fördelade rättegångskostnadera på ett likvärdigt sätt.

Den drabbade familjen överklagade detta i sin tur till Högsta domstolen som i sin tur ånyo överförde målet till Svea hovrätt.

Den 2 maj i år kom Svea hovrätt med sin nya dom. Man avskrev målet och därför ska Ludvika tingsrätts dom ligga fast. Det tog närmare fem år av juridiska processer innan målet återkom till ruta ett. Det vill säga Ludvika tingsrätts dom i oktober 2000.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons