Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyster bild av tio år med Blair

Annons

Tio år med Tony Blair som premiärminister är för länge, anser en majoritet av britterna och tecknar en dyster bild av tillståndet i sitt land.

Många anser att Storbritannien blivit mycket farligare, mindre lyckligt och mindre trevligt än före Blairepoken, visar en opinionsundersökning från institutet BPIX publicerad i tidningen Observer på söndagen.

61 procent håller inte med om att Storbritannien skulle vara trevligare i dag än 1997 när Blair var landets nyvalda ledare. Ännu fler, 69 procent, anser att det blivit farligare och 58 procent kan inte hålla med om att det är lyckligare i dag än då.

Något beröm får dock premiärministern. Drygt hälften säger att Storbritannien blivit bättre för etniska minoriteter och 61 procent svarar att homosexuella fått det bättre.

I fjol tvingades Tony Blair ge besked om när han ska avgå. Det blir före september sade han. Favorit som efterträdare är finansministern Gordon Brown. Redan när Blair tog över ledningen av Labour ska han ha gjort upp om makten med Brown. Uppgörelsen innebär att Brown tar över partiledning efter Blair.

Frågan är om ett Labour lett av Brown kan besegra Konservativa partiet. Enligt BPIX har det största oppositionspartiet en elvaprocentig ledning i opinionen.

Drygt 2|000 väljare frågades ut av BPIX under mars.

TT

Mer läsning

Annons