Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt för patienter

Annons

Ingemar Ström (m) påstår i en insändare riktad till PRO att moderaterna vill ge mer till sjukvården. Det vore klädsamt av Ström att även klargöra för PRO att peng-arna till närsjukvården tas genom att höja patientav-gifterna. För dem över 65 år vill moderaterna att av-gifterna trefaldigas.

Det är även på sin plats att påpeka att om moderaterna fått sin vilja fram hade vi sak-nat inkomster på närmare en halv miljard kronor, eftersom moderaterna konsevent gått emot varje inkomstförstärkning över skatten.

Men gladeligt höjer de patentavgifterna som drabb-ar dem som behöver hälso- och sjukvårdens hjälp. Soli-dariteten lyser med sin frånvaro.

För PRO och andra ideella organisationer har moderat-erna ännu ett glädjebudskap: Inga bidrag till verksam-heten, trots att föreningsverksamhet är den billigaste och bästa folkhälsosatsningen vi kan göra.

Det är tur för befolkningen och pensionärerna att det finns en vänster som kan stå emot galenskapen och i stället satsar på jobb som ger inkomster och att tillföra hälso- och sjukvården nödvändiga resurser.

LARS-OVE HAGBERG (V)

Mer läsning

Annons