Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt att inte rädda sjukhusbassängen

Annons

Svar till Peter Hultqvist,

den17 juni:

Du menar att kommunen inte har några kostnader för äventyrsbadet. Hur troskyldig får man vara?

1. Fastighetsbolaget Hushagen är ju kommunalt och kommunen har gått i borgen. Äventyrsbadet blir nog en kostsam historia, när nyhetens behag inte längre lockar lika många. En utvärdering efter så kort tid blir missvisande, så vänta och se.

2. Det är svagt att kommun och landsting inte kan samarbeta och rädda sjukhusbassängen vid Borlänge sjukhus, speciellt som kommunen byggt så fina lokaler åt habiliteringen vägg i vägg.

Man ger med ena handen och tar med den andra. Vilken cynism av de styrande, som inte planerat bättre.

3. Många anställda vid Borlänge sjukhus/Hällsjöhemmet har kunnat sköta sin träning där, liksom inneliggande rehabpatienter. Nu blir allting raserat.

4. Vilka kostnader kommer inte alla resor och transporter att medföra, i form av färdtjänst, extra ledsagning och assistenter, för att brukarna ska kunna ta sig ända ut till Tunet?

För att inte tala omall tid och kraft som förbrukas i onödan, mot när man har badet i samma byggnad.

5. Läs om min insändare, så ser du att min besvikelse gäller att inga pengar satsas på sjukhusets bassäng.

Om ni hade renoverat denna hade inte primärvården behövt slängas ut - det är ni som äger huset och ska se till att hyresgästerna trivs.

6. Jag har verkligen inte kritiserat satsningen på Tunets bassäng, men det är tråkigt att inte pengarna räckt till separata duschar och omklädningsrum - ingen avskildhet finns och det är en stor nackdel för våra grupper.

7. Jag har själv ingått i olika arbetsgrupper under åren inför handikappbadens framtida planering och känner till allt detta inifrån.

Det finns också protokoll från Tunet, som också du fått ta del av, där alla våra synpunkter från handikapphåll tas upp, men vi har inte fått rätt gehör från beslutsfattarna.

LENA GÄFVERT

Mer läsning

Annons