Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrare åka Vasaloppet

Annons

Enligt Mats Budh gör man det här som en engångsföreteelse och motivet är att fjolårets problemvinter kostade 13 miljoner kronor för arrangörerna. Det tärde hårt på fonden.

Kommer det närmare 50000 skidåkare även till 2007 års arrangemang räknar Vasaloppet med att få in 5 miljoner kronor med det extra snöpåslaget.

-Pengarna går till snöfonden och avsikten är att vi sänker avgiften igen till 2008. Dock inte till årets nivå. Det blir nog en liten höjning så vi följer med inflationskurvan, säger Mats Budh.

Att åka Vasaloppet 2007 kostar 1340 kronor utan försäkring och 1440 kronor med. Det är den billigaste varianten för alla som anmäler sig före 31 maj i år. Sedan stiger avgiften ända upp till 1920 kronor för en efteranmälan med försäkring inkluderad.

Det har framförts kritik mot att nummerlappsutdelningen i mässtältet i Mora gömts undan bakom alla kommersiella intressen i tältet som för övrigt marknadsförs som Aktiv-06.

Löpare har alltså haft svårt att hitta fram till disken med nummerlappar och reagerat över att de kommer in i en bilhall när de stiger in i entrén.

Har de kommersiella intressena tagit överhanden så att nummerlappsutdelningen blivit en undanträngd bisak ?

-Absolut inte, säger Mats Budh och menar att det inte finns några krav och direktiv från sponsorerna.

-Vi har valt att lansera begreppet Aktiv-06 och jag tycker personligen det finns mycket intressant att titta på och uppleva i tältet. Jag har även svårt att förstå att det ska vara svårt att hitta fram till nummerlappsdisken. Det är väl uppskyltat både utanför och innanför tältet.

-Skulle vi vara kommersiella skulle vi inte ha något tält, för det är ingen vinstmaskin, summerar Mats Budh.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons