Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykning efter mordoffer förgäves

Annons

Två dagars sökande i den lilla Bysjön vid Vomb norr om Veberöd i Skåne gav ingenting. Polisen och kustbevakningens dykare fann inga spår efter det par från Båstadstrakten som antas ha blivit mördat och gömts undan.

Då hade hans två kolleger genomfört det sista dyket på den plats på Bysjön där två kriminalsökhundar oberoende av varandra hade markerat.

Den 21-årige man, som misstänks för det förmodade mordet och sitter häktad för människorov, ska enligt vittnen ha iakttagits i området. Han ska vara en van fritidsfiskare. Men efter onsdagens och torsdagens dykningar avbröts sökandet i sjön.

Enligt Risberg hade hundarna markerat på ett ställe där sjön är tre meter djup. I botten finns ett 1,2 meter djupt lager med dy som dykarna sökte igenom med käppar. Dessutom användes en mycket känslig sonarutrustning som inte påvisade något ovanligt.

Paret försvann i januari från bostaden i närheten av Hovs Hallar på Bjärehalvöns nordvästspets. Polisen misstänkte snart att de två hade mördats men har trots intensivt sökande inte kunnat hitta några lik.

TT

Mer läsning

Annons