Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duvor plågar hyresgäster

Annons

Ann-Marie Matsson och Barbro Willemark bor vägg i vägg på nedre botten i Dalagården. En lång gång leder till deras lägenheter och den här gången har duvorna som sitt tillhåll.

- Tidigare höll duvorna till på takbjäkarna i de intilliggande garagebyggnaderna, med påföljd att bilarna där blev bombarderade med avföring. Bilägarna klagade och då satte värden Morastrand upp en plastduk som täckte in bjälkarna och förhindrade duvplågan där. Resultatet har blivit att duvorna flyttat in till oss istället, säger Ann-Marie Matsson.

Hon visar sin brevlåda som är full med duvskit. Alldeles över brevlådan sitter en belysningsarmatur där duvorna sitter, med nämnt resultat som följd. Prickas inte brevlådan faller avföringen ner på golvet, alldeles framför lägenhetsdörren.

- Det är inte roligt att hämta posten när brevlådan ständigt är förorenad. Det kan inte vara roligt för brevbäraren heller, konstaterar Ann-Marie Matsson, som säger att hon flera gånger ringt till fastighetsförvaltaren Morastrand och krävt att något måste göras angående den sanitära olägenheten duvorna orsakar.

Grannen Barbro Willemark är lika förtvivlad.

- Jag använder rullator och det är nära nog omöjligt att undvika att hjulen kletas ner med duvornas avföring. Det är inte roligt att dra in rullatorn i lägenheten varje gång jag använt den, men jag måste förvara den där. Varje gång tvingas jag torka av hjulen, säger hon.

Några meter från Ann-Maries och Barbros lägenhetsdörrar ligger en trave med duvskit som sannolikt fått lagras i veckor och månader.

- Vi tycker inte att vi ska behöva flytta härifrån för att komma ifrån den här plågan, men om ingenting hjälper är det snart det enda som återstår. Så här ska man inte behöva ha det, säger de båda kvinnorna.

Tidningen bollar duvfrågan vidare till Morastrands vd Lars-Gunnar Holmberg som säger att han inte har någon kännedom om det aktuella fallet.

- Jag ska tala med vår områdes-ansvariga om problemet och hur vi ska kunna lösa det, säger han.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons