Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo stal mindre lastbil under dramatiska former – föraren satte sedan eld på fordonet

I slutet av augusti stals en mindre lastbil på Bygatan i Borlänge.
Bakom ratten satt en ung man från Säters kommun. Bredvid honom satt en jämnårig man från Borlänge.
Nu har duon dömts för bilstölden. Den förstnämnde, som sedan satte eld på fordonet, har erkänt brott medan den andre har förnekat brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Nu öppnar backarna i Sälen – kolla in när din skidanläggning drar igång för säsongen

Här hittar du billigast liftkort - vi har hela dalalistan

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

SÅ KÖPER DU PLUS

Den 26 augusti i år stals en mindre lastbil utanför Statoil/Circle K i Borlänge. Bilägaren försökte förgäves att förhindra stölden genom att kasta sig upp på motorhuven/fronten på fordonet. Föraren körde dock i väg och bilägaren föll till marken.

Duon körde bilen till Samuelsdals golfbana i Falun där mannen från Säters kommun satte eld på bilen. Sedan stal han en golfbil från golfklubben.

Mannen från Säter har erkänt de båda fordonsstölderna samt skadegörelsen, då han satte eld på den mindre lastbilen. Mannen från Borlänge har förnekat brott och hävdat att han endast satte sig i den mindre lastbilen eftersom han fruktade att kompisen annars skulle bli arg på honom, en förklaring som Falu tingsrätt inte köper.

Falu tingsrätt har dömt två unga män, från Säters och Borlänge kommun, till villkorlig dom för flera brott. Duon  stal en mindre lastbil utanför Statoil/Circle K i Borlänge i augusti i år. Mannen från Säters kommun satte sedan eld på fordonet.

Mannen från Säter och en annan kompis, en tonårspojke från Stockholm, misstänktes båda två för ett inbrott i Fagersta den 31 januari i år. Falu tingsrätt anser dock att det endast är bevisat att det var mannen från Stockholm som begått brottet och att det inte finns någon teknisk bevisning som binder mannen från Säters kommun till brottet.

Han frikänns även från misstankarna om att ha stulit två bilnycklar, vid samma tillfälle, samt ett försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannen från Säters kommun har dömts till skyddstillsyn för skadegörelse samt två fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han ska även betala 14 800 kronor i skadestånd till mannen vars fordon han stal vid macken i Borlänge, samt 6 500 kronor till en annan man vars ägodelar förstördes i fordonsbranden.

Mannen från Borlänge döms till villkorlig dom för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt olovligt brukande.

Tonårspojken från Stockholmsförorten döms till ungdomsvård för tre fall av stöld samt ett fall vardera av olovlig körning, häleri samt olovligt brukande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons