Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo jagas för mordförsök på poliser

Annons

Skånepolisen tror sig nu veta vilka som besköt två poliser i centrala Malmö natten mot lördagen.

På söndagen anhölls en man i sin frånvaro, misstänkt för dådet. Ytterligare en är efterlyst för mordförsöket.

Jouråklagare Maja Källén anhöll på söndagseftermiddagen en man i hans frånvaro som misstänkt för skottlossningen. Mannen kommer från södra Sverige.

Polis och åklagare är ytterst förtegna om omständigheterna kring fallet. Informatör Sofie Österheim berättar dock att ytterligare en person är efterlyst för brottet.

Skottlossningen ägde rum intill en gymnasieskola i centrala Malmö vid tvåtiden på natten. Två civilpoliser blev beskjutna när de skulle konfrontera några personer som setts skjuta mot trafikskyltar ifrån en bil. När den ene polismannen legitimerade sig pistolhotades han varpå han drog sitt tjänstevapen och öppnade eld.

Därefter sköt de misstänkta gärningsmännen mot den andra polismannen innan de flydde. Samtidigt som detta inträffade rivstartade ett annat fordon och lämnade platsen. Det är ännu oklart vilken roll personerna i den bilen haft i händelsen.

Båda bilarna har dock, efter visst spaningsarbete, kunnats beslagtas.

Malmöpolisen har lagt ner stora resurser på att lösa fallet. Polismästare Stefan Sintéus menade på söndagen att utredningsläget var så lovande att han var hoppfull om en snar lösning.

En person anhölls redan på lördagskvällen, misstänkt för delaktighet i skottdramat. Den personen släpptes på söndagen sedan polisens fokus flyttats till de båda nu efterlysta personerna.

TT

Mer läsning

Annons