Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo greps med knark och vapen i bilen

Annons

Strax före elva på måndagsförmiddagen fick polisen larm om att en mörkblå Saab 9000 hade smitit från en trafikolycka på riksväg 50 vid avfarten mot Tallen i Falun.

Flera patruller sattes in för att söka efter bilen. Polisen kunde följa spår från Tiskenparkeringen där två män skruvat loss hjul från en bil. Det var en trafikpolis som upptäckte att ett hjul på flyktbilen hade låst sig och att det gick att följa släpspåren fram till OKQ8-macken vid Elsborg efter Gruvgatan.

Senare ringde en person från Elsborg och berättade att två män kommit in på gården, troligen för att stjäla däck.

När männen förstod att de var upptäckta frågade en av dem om gårdsägaren var intresserad av att köpa däck. Flera polisbilar var snabbt på plats och kunde gripa en man i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern. Båda kommer från en mindre ort utanför Sundsvall.

Det var i korsningen vid Berghauptmansgatan och Konstvaktaregatan som männen greps.

När polisen sökte igenom deras bil hittades vapendelar och ammunition. Dessutom hittades narkotika i kläderna hos en av männen.

Den 30-årige bilföraren var påverkad av narkotika och är nu misstänkt för bland annat drograttfylleri.

En utredning har inletts om smitning från trafikolycksplats, narkotikabrott, drograttfylleri, vapenbrott och försök till stöld.

Ingen människa skadades under den vingliga bilfärden från Borlänge till Falun.

De gripna männen kommer även att höras om vapenstölden utan Krylbo natten mot måndagen då ett hagelgevär och ett kulgevär stals ur ett vapenskåp medan ägaren låg och sov.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons