Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo åtalas för att ha stulit personbil som sedan eldades upp – de ska även ha stulit en golfbil

Två unga män har åtalats misstänkt för att ha stulit en bil i Borlänge.
De ska sedan ha kört bilen till Falun där den ene av männen ska ha satt eld på bilen.
Duon ska därefter ha stulit en golfbil, vid Samuelsdals Golfklubb i Falun.
Den ene mannen erkänner samtliga brott, den andra förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

De båda männen i fråga är båda i 20-årsåldern. Den ene är bosatt i Säters kommun och den andre i Borlänge kommun. Duon har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för två fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den ene mannen är även åtalad misstänkt för ett fall av skadegörelse.

Enligt åtalet ska de båda männen, den 26 augusti i år, ha stulit en bil från Statoil/Circle K på Bygatan i Borlänge. Sedan ska de ha kört bilen till Krontallsvägen, vid Tallen, i Falun. Där ska en av de åtalade männen, han som är bosatt i Säters kommun, ha satt eld på bilen.

Bilen ska ha blivit totalförstörd i branden. Bilägarna uppskattar värdet på bilen till 50 000 kronor. I bilen ska det även ha funnits en del teknikprylar och kläder, tillhörande den ena bilägaren. Därför yrkar bilägaren på 8 700 kronor i skadestånd. Beloppet avser värdet på de förstörda sakerna och kläderna.

Två män, från Säters kommun och Borlänge kommun, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för att ha stulit en personbil i Borlänge samt en golfbil i Falun. Bilen ska en av dem sedan ha satt eld på.

Duon åtalas slutligen även misstänkt för att, i samma veva som ovanstående händelser, ha stulit en golfbil tillhörande Samuelsdals Golf AB. Detta ska ha skett på Samuelsdalsvägen i Falu kommun, någon gång mellan den 25 och den 26 augusti.

I andra hand yrkar åklagaren på att de ene mannen, Borlängebon, ska dömas för olovligt brukande. Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med de båda åtalade männen samt med ägarna till bilen som stals i Borlänge.

Mannen som är bosatt i Säters kommun erkänner de båda fordonsstölderna samt skadegörelsen, att han satte eld på personbilen.

Borlängebon förnekar brott gällande stölden av golfbilen. När det gäller stölden av personbilen i Borlänge så vidgår han händelseförloppet men kan varken erkänna eller förneka brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons