Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo åtalas för att ha försökt stjäla diesel – den ene misstänks för flera brott

Två män har åtalats misstänkta för att ha försökt stjäla diesel i Stora Skedvi i Säters kommun. Den ene mannen förnekar brott medan den andre erkänner brottet.
Den sistnämnde åtalas även misstänkt för häleri, stöld, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Han erkänner ett par av brotten.

Annons

Två män har åtalats misstänkta för att ha försökt stjäla diesel i Stora Skedvi i Säters kommun. Den ene mannen förnekar brott medan den andre erkänner brottet. Den sistnämnde misstänks även för att ha haft flera dunkar med stulen diesel i din ägo. OBS: Bilden är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

HVB-boende i Säter avvecklas och sju anställda varslas – "Vi hoppas kunna omplacera dem"

Mark Levengood föreläser i Gustafs – "Livet är ingen ljus tunnel där alla kastar blommor på en"

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

Två män, båda i 25-årsåldern, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för försök till stöld. Enligt åtalet ska de, den 9 oktober i fjol, ha försökt stjäla diesel på en plats i Stora Skedvi i Säters kommun.

Den ene mannen är bosatt i Borlänge kommun och förnekar brott. Den andre mannen, som är bosatt utanför länet, erkänner brott.

Som bevisning för detta lägger åklagaren fram förhör med de båda åtalade männen samt med ägaren till dieseln, fotografier av fotspår på platsen samt på dunkar som hittats på platsen och som, enligt åklagaren, kommer från den andre åtalade mannen.

Den andre mannen åtalas även misstänkt för häleri. Han ska ha haft stulen diesel i sin ägo på en plats i Stora Skedvi vid ovan nämnda datum. Dieseln ska ha förvarats i flera dunkar. Mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Vid samma tillfälle ska mannen även ha haft stöldgods, bland annat ett elverk, en kapsåg, en mjärde och två byggfläktar, i sin ägo. Han åtalas därför även misstänkt för stöld, ett brott som han erkänner.

Dessutom ska mannen vid samma tillfälle ha brukat morfin, MDMA/MDA samt hasch eller annat cannabispreparat, som är narkotikaklassat. Han åtalas därför även misstänkt för ringa narkotikabrott.

Den sistnämnde mannen åtalas även misstänkt för ett fall av olovlig körning samt ett fall av ringa narkotikabrott, som ska ha begåtts i Stockholm den 5 december i fjol.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons