Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumskallarnas julafton

Annons

När man läser dalasossarnas nye Jesus Peter Hultqvists inlaga i NLT den 7 april. "Med förenade krafter och bibehållen balans" måste de aningslösa bli förskräckta och den som förstår vad han skriver blir förbannade. Han är ju s-politiker på väg till riksdagen men hela artikeln är omsorg om fackföreningsrörelsen.

LO är Sveriges största parti och har styrt politiken de senaste 30 åren utan att vara demokratiskt valda. Det är unikt för Sverige och infördes av Palme på 70-talet.

Hultqvists beskrivning av situationen i landet har nästan ingenting med verkligheten att göra och han skriver att "den som tror att svensk fackföreningsrörelse stillatigande kommer att åse hur exempelvis de unga blir utan anställningstrygghet är med förlov sagt naiv". Detsamma gäller för den som försöker "pressa lönenivåerna nedåt" eller ändrar på "lagstiftning som värnar anställningstrygghet och medbestämmande".

Det är klara hot mot demokratisk ordning och visar dumhetens och hänsynslöshetens fula tryne, mot den miljon arbetslösa vi har i dag och mot alla sjuka och gamla som inte får den vård och omsorg de behöver trots att vi betalar världens högsta skatter, men det är helt i facklig och socialdemokratisk ordning numera. Man har till och med börjat öppet deklarera att man föredrar arbetslöshet före lönesänkningar! Det är att uppge den viktigaste målsättning s-partiet har haft de senaste 50 åren och visar hur totalt partiet har förvanskats genom kopplingen till LO.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons