Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelmord i Hörby

Annons

Två personer har hittats mördade på en ort mellan Höör och Hörby i mellersta Skåne. Enligt de första uppgifterna är det en man och en kvinna och jakten på mördaren pågår.

Polisens informatör Charley Nilsson bekräftar att polisen klockan 13.10 larmades till en adress i Hörby kommun, där en man hittats död utomhus. I en fastighet intill påträffades sedan också en död kvinna.

TT:s reporter på plats rapporterar om en stor polisaktivitet. Ett tjugotal poliser finns i eller nära det avspärrade området i ett villakvarter, polisbilar kör in i och ut ur området.

Kroppen efter ett av offren ligger kvar på platsen, delvis inne i en av villaträdgårdarna och övertäckt med en ljus filt. Ganska många nyfikna har hunnit samlas.

En manlig undersköterska berättar för TT att han var på väg till jobbet när han fick syn på en blodig man som låg på marken. Han såg direkt att mannen var mycket illa däran och kontrollerade att ambulans larmades, men kunde i övrigt inte göra så mycket.

Undersköterskan såg inte själv den misstänkte gärningsmannen, men säger att flera personer i samhället uppger sig ha mött en blodig man som kommit rusande på gatan.

Charley Nilsson kan inte säga vem som larmade om morden eller var dessa begicks.

Han kan ännu inte heller bekräfta om att det rör sig om knivmord.

Enligt Nilsson fick polisen tidigt ett vagt signalement av en person som synts på platsen. Men om det rörde sig om gärningsmannen eller ej är oklart.

Charley Nilsson:

Länskriminalpolisen i Skåne har tagit över utredningen, flera patruller och tekniker har sänts till platsen. Nilsson kan för ögonblicket inte bekräfta uppgiften om att en blodig gärningsman jagas i området.

Vittnen säger till TT att en man setts knivskuren utanför ett bostadshus i samhället. Vittnet berättar också att elever från en friskola på orten ska ha bevittnat händelsen på hemväg från skolan.

TT

Mer läsning

Annons