Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömjobb väntar ny vd

Annons

- Jag skulle tro att vi kommer att få in närmare 50 ansökningar när ansökningstiden gått ut, säger Kjell Nohrstedt, Tillväxtarenan, som arbetar med rekryteringen.

- Vi har annonserat både lokalt och i landet. Det är inget krav att vederbörande ska ha arbetat med besöksnäring tidigare. Det är människor, kvinnor och män, med mycket varierande bakgrund och erfarenheter som sökt.

-Jag gissar att det blir en lång och spännande process innan vi nått fram till vem som blir Siljan Turism nya vd, säger Kjell Nohrstedt.

Lars Liljegren, marknads-chef på Siljan Turism, anser att jobbet som vd för Siljan Turism är så attraktivt just på grund av den ständigt växande besöksnäringen i Siljansområdet.

- Mycket pekar på ett nytt rekordresultat för besöksnäringen i Siljansbygden. Vi räknar med en omsättning på över två miljarder för år 2006. Vi hade både en bra vinter och en bra sommar. Vad gäller den här vintern så här långt, ser det ju inte lika bra ut. Många besökte området under förra vintern och då är det viktigt att vi får tillbaka dem.

- Vi hoppas fortfarande på sportloven, men om det inte finns snö i Mälardalen annonserar vi inte där även om vi har snö här. Människor har redan bestämt sig för att det inte finns snö och snart kommer sommarkatalogen.

Anders Bjernulf, nuvarande vd, arbetar vidare för Siljan Turism under våren och först under senare delen av våren väntas hans efterträdare ta vid.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons