Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatisk polisjakt efter inbrottstjuvar

Annons

Polisen larmades klockan 01.23 av en bybo som observerat att de tre männen bar ut gods från den aktuella villan. Ägaren av huset var inte hemma för tillfället. Trion hade tagit sig in i villan genom att krossa en fönsterruta.

Det visade sig att de tre hade färdats till Skattungbyn i en bil, ett fordon som de ämnat lämna platsen med tillsammans med stöldgodset. Nu blev de överraskade när larmet gick och de tre flydde till fots ut i terrängen. Kvar på platsen blev både deras bil och stöldgodset de burit ut på gården.

Totalt deltog fem poliser, varav en tillkallad hundförare, och ett par privatpersoner i jakten efter inbrottstjuvarna. En av privatpersonerna ställde även sin snöskoter till förfogande i polisjakten. Det blev stundtals jakt i djup snö.

Klockan 02.45 kunde polisen gripa två av inbrottstjuvarna och nära fyra timmar senare hade även den tredje gripits.

De tre männen sitter nu anhållna i Mora. Alla tre är drygt 20 år gamla. De har inte kunnat uppvisa några giltiga id-handlingar, men de papper som ska styrka deras namn och ålder är utskrivna av Migrationsverket.

Även bilen de färdades i har tagits i beslag.

Vid en första genomgång av fordonet samt visitation av de tre männen tycks de inte ha lyckats få med sig något stöldgods från platsen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons