Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dräckedagen arrangeras

Annons

På lördag är det årets Dräcke dag. Evenemanget ordnas varje år andra helgen i augusti.

- Vi passar på innan sommargästerna åker hem. Det är bara tre bosatta familjer i Dräcke, men under somrarna finns 60 till 70 personer i byn, berättar Gunnar Hedman.

Ecke Runnberg, fotograf från Borlänge, ställer ut ett 50-tal bilder och lokala musiker kommer att underhålla från scenen på festplatsen. Det blir även tipspromenad och Årets Dräckebo ska utses.

Körbesök i Husby

u Den polska kören Post Skriptum, PS, kommer att medverka i den helgsmålsbön som hålls på Skinnarbacken på lördag. Kören är ute på långresa i Europa och kommer på sin resa till Stockholm, den gör då en avstickare till Hedemora och Husby. Kören kommer tidigare under dagen att sjunga utanför Rätt Pris i Hedemora.

Kören kommer från en kemisk industriby som heter Police, i närheten av Stettin. Den består av cirka 20 körmedlemmar och deras ledare är Iwona Wsniewska-Salamon. Det är inte första gången som hon med sin kör besöker Hedemora, kören har under andra namn sjungit i såväl Vasakyrkan som Hedemora kyrka. Helgsmålsbönen är ett arrangemang mellan Dala-Husby Baptistförsamling och Husby Hembygdsförening. Det blir också möjlighet att köpa kaffe efter helgsmålsbönen.

Mer läsning

Annons