Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drack 20 starköl på marknaden - msshandlade 16-årig flicka

Annons

22-åringen från Ludvika var så kraftigt berusad av 20 burkar starköl att han varken kan förneka eller erkänna att han gjort sig skyldig till misshandel av den 16-åriga flickan. Det hela inträffade på Grängesbergs marknad den 21 september 2003. Nu har rättegången avslutats med dom i Falu tingsrätt.

Mannen döms till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst. Om fängelse skulle ha valts hade domen blivit tre månader. Han ska även erlägga 500 kronor till brottsofferfonden. Den misshandlade flickan tilldöms dessutom 9 000 kronor i skadestånd för sveda och värk.

Under den aktuella dagen hade 22-åringen druckit ett 20-tal burkar starköl.

Han såg den unga flickan med en oöppnad ölburk i handen. 22-åringen bad henne att öppna ölen vilket hon nekade till eftersom hon skulle spara den till senare tillfälle. Detta retade tydligen mannen som klappade till henne i ansikte och huvud med sex-åtta slag. Han öppnade flickans ölburk och hällde ölen över henne och kallade henne för otrevliga tillmälen. 16-åringen kände sig oerhört kränkt av händelsen som skedde inför åsynen på hennes kamrater. Hon erhöll bland annat ett kraftigt blåöga av misshandeln.

22-åringen har i polisförhör uppgivit att han inte minns vad som hände.

Flera vittnen till händelsen styrker 16-åringens berättelse. Tingsrätten fann att 22-åringen utom allt rimligt tvivel har misshandlat flickan. Han har tidigare dömts för två fall av misshandel i tonåren och överlämnats till vård inom socialtjänsten.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons