Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dörren öppen för Lega

Annons

Andreas Hedbom, vd på Monark Exercise AB, har under en längre tid haft kontakt och försökt få till stånd ett möte och en föreläsning med David Lega från Göteborg. I går var det dags och träffen förväntas fortsätta i framtiden.

- Vi hoppas inte att det ska vara slut med det här och vi tittar på vidare samarbete med David, säger Hedbom och tillägger:

- Han är en inspiratör och man får många tänkbara ord på vägen när man lyssnar på honom.

Under en timme föreläste göteborgaren om sin kamp mot sitt medfödda handikapp och hur man hela tiden kan påverka sin personliga utveckling.

- Jag gillar inte ordspråket att man ska våga misslyckas. Att misslyckas är naturligt och det är helt okej att misslyckas. Det gäller bara att varje individ hittar sin egen nivå, säger David Lega, 35.

Han är en superstjärna som har vunnit OS-guld och slagit 14 världsrekord, varav han har fem kvar. Men medaljerna var inte det viktiga målet i David Legas strävan om att bli bättre.

- Det gäller att hela tiden lägga upp personliga mätbara mål så man blir nöjd med sig själv. En gång i tiden simmade jag 25 meter på 2,30 minuter, efter två år var jag nere på 40 sekunder. Men jag var lika glad den dagen jag var nere på 2,25 minuter som när jag vann OS-guld, för jag hade förbättrat mig själv. Det gäller allt du gör i ditt liv, uppmanar Lega.

Han passar också på att skicka med ett tips till att lägga upp sin egen träning, för att må bättre i vardagen.

- Först hittar du den grej som du passar för dig, som till exempel gammal handbollsspelare kanske du skulle börja simma. Skriv upp din vikt, puls och antal träningar du gör under en månad. Kolla varje månad och se ökningen, men ha inte för bråttom, det viktiga är att du tycker det är roligt det du håller på med, säger David Lega.

DENNIS JOHANSSON

Mer läsning

Annons