Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domen mot Anna Sjödin står fast

Annons

Anna Sjödin ska fortsätta sin politiska kamp.

Den här gången mot rättsväsendet som hon tappat förtroendet för.

Den förra SSU-ordföranden är bedrövad efter Högsta domstolens (HD) beslut på tisdagen att inte bevilja henne prövningstillstånd. Därmed står det klart att det inte blir någon ny rättegång för Anna Sjödin. Tingsrättens dom för krogbråket förra vintern står fast.

Anna Sjödin betraktar HD:s beslut som ett skämt.

Hon är djupt besviken på rättsväsendet som hon anser inte fungerar.

Anna Sjödin känner sig kränkt och tänker nu göra allt för att inte andra människor ska hamna i samma situation som hon själv.

Hon tror att hennes fall skadat de ungas tilltro till rättsväsendet.

Advokat Leif Silbersky döljer inte heller sin besvikelse.

Anna Sjödin dömdes i oktober av Stockholms tingsrätts till 120 dagsböter för förolämpning, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och egenmäktigt förfarande.

Anna Sjödin hamnade i det uppmärksammade bråket på krogen Crazy Horse i Stockholm i januari 2006. Hon valde att driva sin sak så långt det var möjligt.

Normalt går det inte att överklaga domar som avkunnats av första instans och som gäller så kallade bötesmål. Efter den fällande domen i tingsrätten begärde Sjödin prövningstillstånd i Svea hovrätt som nekade henne detta, men med hjälp av sin advokat Leif Silbersky försökte hon även förmå HD att ge henne en ny rättegång.

TT

Mer läsning

Annons