Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd man slog glasflaska i huvudet på sitt ex – hällde även yoghurt över kvinnan

En man från Malung-Sälens kommun har dömts för flera brott, begångna i hemkommunen samt i Vansbro kommun.
Det handlar bland annat om misshandel samt grov fridskränkning mot mannens tidigare flickvän.
Mannen erkänner delvis brotten.

Annons

En man från Malung-Sälens kommun har dömts för flera brott, begångna i hemkommunen samt i Vansbro kommun. Det handlar bland annat om misshandel samt grov fridskränkning mot mannens tidigare flickvän.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 50-årsåldern och bosatt i Malung-Sälens kommun. Han har nu dömts för flera brott begångna mot sin tidigare flickvän.

Flera händelser ingår i brottet grov fridskränkning, som har begåtts mellan juli och december i fjol, både i Malung-Sälens kommun och i Vansbro kommun.

Mannen har då, vid olika tillfällen under den nämnda tidsperioden, bland annat slagit kvinnan på olika sätt, slagit sönder saker som tillhörde kvinnan, hållit en kudde över hennes ansikte, hällt vatten och yoghurt över henne samt knuffat ut henne och låst henne ute från hennes bostad.

Mannen har förnekat grov fridskränkning men erkänt att han gjort sig skyldig till ringa misshandel, skadegörelse och ofredande mot kvinnan.

Mannen har även kört bil trots att han saknade körkort. Detta har skett på två platser i Vansbro kommun. Vid ett av tillfällena, den 6 november 2017, var han dessutom påverkad av narkotika. Han har erkänt brotten.

Han döms även för att ha slagit en glasflaska i huvudet på kvinnan, i slutet av december i fjol. Han åtalades misstänkt för grov misshandel, men Mora tingsrätt anser att händelsen ska bedömas som misshandel av normalgraden.

Mannen har förnekat grov misshandel, men erkänt att han råkade slå flaskan i huvudet på kvinnan när han snubblade och att om han skulle dömas för brottet så bör brottet inte bedömas som grovt.

Däremot frikänns mannen från misstankarna om olaga hot. Han skulle ha hotat kvinnan med en häftpistol, men då ord står mot ord och ingen annan bevisning finns så frikänns mannen.

Mora tingsrätt dömer nu mannen för misshandel, grov fridskränkning, rattfylleri, ringa narkotikabrott samt två fall av grov olovlig körning.

Mannen döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Tingsrätten påpekar i sin dom att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till ett års fängelse.

Han ska även betala 23 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons