Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för sexuellt övergrepp på barn

Annons

Sex månaders fängelse. Det blev domen för den man i 30-årsåldern som stått åtalad för sexuellt övergepp mot barn samt misshandel.

Mannen var under tiden för övergreppen boende i Leksands kommun.

I början av november förra året satt 30-åringen anhållen och häktad i sammanlagt sju dagar, misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. 30-åringen ska enligt åtalet ha förmått ett barn att vidröra sina könsorgan med händerna.

Med hänvisning till barnets unga ålder ville åklagaren att brottet skulle betraktas som grovt. Mora tingsrätt valde i domen som kom i går att döma enligt normalgraden, men skriver ändå att skyddstillsyn inte bör komma ifråga och att den enda tänkbara påföljden är fängelse.

En psykiatrisk undersökning har visat att 30-åringen inte har eller har haft någon psykisk störning man måste ta hänsyn till.

Själv har 30-åringen hela tiden nekat till anklagelserna om sexuellt övergrepp.

Vidare var mannen åtalad för att vid flera tillfällen mellan den 26 december 2002 och fram till 11 januari 2006 ha misshandlat två barn genom att ta tag i deras armar och med handen slå mot deras rumpor. 30-åringen ska även i sin dator ha haft över 40000 bilder av pornografisk natur. Dessa brott erkänner han.

Förutom fängelsestraffet på sex månader ska mannen, som numera flyttat från Lek-sands kommun, betala skadestånd till barnen.

45000 kronor plus 10000 kronor för sveda och värk till det barn som blivit sexuellt utnyttjat och misshandlat samt 40000 kronor till det andra barnet för misshandeln genom åren.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons