Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för nät-bluffar

Annons

Svea Hovrätt har fastställt Mora tingsrätts dom om fyra månaders fängelse för den 22-årige Orsabo som under flera års tid bedragit människor via internetsajten Blocket. Mannen har satt i system att lägga ut annonser om mobiltelefoner och annan elektronik på Blocket. När köparna betalat har han blåst dem genom att inte leverera. Han döms också för narkotikabrott.

Den 22-årige Orsabon är känd av polisen sedan tidigare. Senast dömdes han den 13 januari 2005 av Svea Hovrätt för 19 fall av bedrägeri och fyra fall av ringa narkotikabrott till fängelse i sex månader, ett straff som ännu inte verkställts.

I november 2005 dömdes den 22-årige bedragaren från Orsa till fyra månaders fängelse av Mora tingsrätt för bedrägeri och narkotikabrott. Bedrägerierna som Orsabon gjort sig skyldig till genomfördes alla på Internet via köp- och säljsajten Blocket.se.

Vid förhandlingarna i Mora tingsrätt fanns tio målsägande från hela landet. I bevisningen finns utdrag från Internettrafik, uskrifter av mejl samt bankbekräftelser på överföringar av pengar. Mannen är nu skyldig att lämna tillbaka pengarna för de varor som aldrig levererades och ränta på det samt administrativa kostnader för målsägandena.

22-åringen överklagade tingsrättsdomen och yrkade på ett lindrigare straff. Svea Hovrätt valde dock att ansluta sig till tingsrättens bedömning.

SOFIA WESTMAN

Mer läsning

Annons