Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för årslång fridskränkning

Annons

En 26-årig man från Falun dömdes i går av Falu tingsrätt till villkorlig dom och 120 timmars samhällstjänst för misshandel och grov kvinno-fridskränkning. Ett straff som motsvarar fängelse i sex månader om tingsrätten valt den påföljden. Enligt domen ska mannen även betala sammanlagt 40 000 kronor i skade-stånd för kränkning och ersättning för sveda och värk till hustrun. Dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd för kränkning av en flicka som blev misshandlad av mannen i januari.

Den 26-årige mannen anhölls den 20 maj och förklarades häktad tre dagar senare. Han frigavs efter rättegången den 15 juni.

Mannen slog sin hustru vid upprepade tillfällen under ett helt år. Hon blev misshandlad med slag i ansiktet och mot andra kroppsdelar. Han hotade flera gånger att döda henne.

Paret träffades midsommaren 2004 och gifte sig förra våren. I början var förhållandet bra, men kvinnan berättade under rättegången att mannen blev med kontrollerande efter bröllopet. När hon hälsade på en manlig bekant på gatan blev hon misshandlad av sin man när de kom hem.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons