Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Domaren skrattade åt oss"

Annons

Skallningen som domaren fick ta emot ledde till sprickbildningar i revbenen.

Han dömde en match under fredagen, men fick enligt honom själv inte döma fler matcher med tanke på hans tillstånd.

Domaren valde själv att polis- anmäla spelaren som delat ut skallningen.

Kommissarie Mats Nygårds bekräftar att den brasilianske spelar-en är misstänkt för misshandel.

- Den misstänkte har förhörts på plats. Jag vet inte om det blir någon fortsättningen på den här utredningen, säger Mats Nygårds.

Skallning av en domare är något unikt för Dalecarlia Cup.

- Det är klart att det är tråkigt när något som det här händer. Det är första gången det blir en polissak av en händelse på Dalecarlia Cup. Under de 26 år Dalecarlia Cup har spelats har något liknande aldrig inträffat, säger Leif Sundell, domaransvarig.

Spelarna i Sao Carlo Club tycker att domaren gjorde ett dåligt jobb.

- När vi fick straffen emot oss förstod vi inte varför och han dömde bort flera mål som vi gjorde och han kunde inte förklara varför han gjorde det. Och när vår lagkamrat blev utvisad visste vi inte varför, säger några av spelarna tidningen träffar.

- När matchen var över skrattade domaren åt oss och spelarna i Svartvik gjorde också det, säger de.

Detta blev tydligen för mycket för den spelare som skallade domaren. Samtidigt gapade och skrek de brasilianska spelarna åt domaren.

- Till syvende och sist var det domaren som fick klä skott för de brasilianska spelarnas frustration, säger Leif Sundell.

- Spelare vill ju vinna, men det får finnas gränser, säger Lollo Torstensson, som är tävlings- sekreterare för Dalecarlia Cup.

För spelaren och domaren är saken utagerad. De träffades vid ett möte på fredagen och spelaren bad om ursäkt. Med på mötet var även den brasilianska över-ledaren.

- Han var den som var mest känslosam av brasilianarna vid mötet. Vi har försökt göra allt för att spelarna ska förstå allvaret i detta, säger Leif Sundell.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons