Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dogge leder galan

Annons

-Vi kan ta emot 200 besökare och intresset verkar vara stort, säger Anette Nivrén i fritidsgårdsföreningen som har jobbat med galan.

Hon berättar att Dogge dels är konferencier för galan, men även kommer att svara på frågor som ungdomar i förväg lämnat in.

Hiphopbandet Bullit från Säter spelar, det blir hiphopdans, framträdande av en eldslukare och jonglör, framträdande av gruppen Capoeira som bjuder en på uppvisning av en brasiliansk kampsport med inslag av dans, samt en föreläsning av Rodrigo Rojas, Säter, om våld och rasism.

Vad är bakgrunden till galan?

-Det är väl jag som är den skyldige. Det fanns en tanke om att bjuda ungdomarna på ungdomsgården på något kul. Det är trevliga ungdomar vi har. Tanken föddes om en träff med någon känd person och det blev Dogge av en slump, förklarar Anette Nivrén.

Galan vänder sig till ungdomar på mellanstadiet och högstadiet.

Anette Nivrén är mycket nöjd med det stöd som fritidsgårdsföreningen fått inför galan. Kulturnämnden i Säter har gett 5000 kronor, barn- och utbildningsnämnden 2000 kronor och Stora Skedvi församling 2000 kronor. Dessutom stöttas galan även av några företag.

-Kanske kan det bli en återkommande grej att vi ordnar något extra varje år, men vi vill först se hur det går denna gång, säger Anette Nivrén.

Galan börjar klockan 18.30.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons