Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dog av damm från New York-attacken

Annons

En kvinna från New York har i veckan förts till antalet döda efter attacken mot World Trade Center 2001. Fem månader efter attacken dog hon av att ha andats in damm som kom från de kollapsade tvillingtornen.

Hennes död är den första som hittills kan bekräftas ha orsakats av det giftiga dammet.

New Yorks medicinska utredare klargjorde i veckan att Felicia Dunn-Jones utsattes för dammet den 11 september 2001 och att det dammet bidrog till att hon avled fem månader senare. Den 42-åriga advokaten arbetade i närheten av tornen och sprang genom ett tjockt moln av damm när hon flydde från de rasande byggnaderna. Fyra månader senare fick hon hosta och andningsproblem. Hon dog den 10 februari 2002.

Med Dunn-Jones tillräknad är den officiella siffran över döda i attacken i New York 2|750, sade Charles Hirsch, medicinsk utredare, enligt ett uttalande.

Genom att koppla kvinnans död till det giftiga dammet kan Hirsch öppna dörren till att fler dödsfall läggs till listan över offer i New York.

Förutom dödsfallen i New York tillkommer de 184 som dog när ett plan flög in i militärhögkvarteret Pentagon i Washington och 40 som dog när ett flygplan kraschade i Pennsylvania, totalt 2|974.

TT

Mer läsning

Annons